Vermogensbeheer
Wil je jouw vermogen laten groeien door bijvoorbeeld te beleggen? Neem contact met ons op en wij vertellen je graag de mogelijkheden.
Vermogensbeheer is het beheren en investeren in verschillende financiële activa om financiële doelen te bereiken. Het doel van vermogensbeheer is om het vermogen van u te laten groeien en te behouden, rekening houdend met uw financiële doelstellingen, risicotolerantie en beleggingshorizon. Vermogensbeheer kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, en hier zijn enkele van de belangrijkste aspecten:
Financiële Planning:
Het begint vaak met een grondige analyse van uw financiële situatie en doelstellingen. Een vermogensbeheerder zal met u samenwerken om doelen vast te stellen, zoals pensioenplanning, het financieren van de kinderstudie, het kopen van een huis, of het opbouwen van een erfenis.
Risicoprofiel:
Op basis van uw doelstellingen en uw bereidheid om risico’s te nemen, wordt een risicoprofiel vastgesteld. Dit helpt bij het bepalen van de juiste beleggingsstrategie, omdat verschillende beleggingscategorieën verschillende risico’s met zich meebrengen.
Beleggingsstrategie:
Gebaseerd op het risicoprofiel, zal een vermogensbeheerder een beleggingsstrategie ontwikkelen. Dit kan het beleggen in aandelen, obligaties, vastgoed, beleggingsfondsen, exchange-traded funds (ETF’s), en andere financiële instrumenten omvatten. De strategie kan zowel actief (waarbij de vermogensbeheerder actief belegt en beleggingen selecteert) als passief (waarbij de beleggingen de prestaties van een benchmark volgen) zijn.
Diversificatie:
Vermogensbeheerders streven doorgaans naar diversificatie van beleggingen om risico’s te verminderen. Dit betekent het verdelen van het vermogen over verschillende beleggingscategorieën en activa om te voorkomen dat het vermogen te geconcentreerd is in één enkele investering.
Portefeuillebeheer:
Een belangrijk onderdeel van vermogensbeheer is het actief beheren van de portefeuille, het volgen van marktontwikkelingen en het maken van aanpassingen om uw doelstellingen en risicoprofiel te handhaven.
Rapportage en communicatie:
Vermogensbeheerders rapporteren doorgaans regelmatig aan u over de prestaties van de portefeuille en eventuele aanpassingen die zijn gemaakt. Communicatie met u is belangrijk om ervoor te zorgen dat de strategie in lijn blijft met de doelstellingen.
Vermogensbeheer kan worden uitgevoerd door financiële instellingen zoals banken, beleggingsadviseurs, beleggingsmaatschappijen en vermogensbeheerbedrijven. De keuze voor een vermogensbeheerder hangt af van verschillende factoren, waaronder het vermogensniveau, de beleggingsdoelstellingen en de voorkeuren van de klant. Het is belangrijk om een vermogensbeheerder te selecteren die goed past bij uw financiële behoeften en doelen.
ViaDAL kun u hiermee van dienst zijn.
Waarom kiezen voor ViaDAL?
-
Nooit verrassingen achteraf. Beloofd!
-
Alles onder één dak
-
Ontzorging tijdens het hele traject
-
Altijd vaste tarieven
-
Korte lijnen tussen diverse afdelingen.
Vanaf het eerste moment dat we met ViaDAL in kontakt kwamen, was er een klik. We hebben hier zowel onze hypotheek als alle verzekeringen ondergebracht en zijn blij dat we dit gedaan hebben. Elke twee jaar is er een evaluatiegesprek waar besproken wordt of er wel of niet iets gewijzigd moet worden, en dit is toch een geruststellende gedachte. En… Lees meer
Geer Peeters
ViaDal is een top verzekering, hypotheek en makelaars kantoor
Dhr. Zupancic